Voor Zeeuwse basisscholen is er een breed aanbod van activiteiten om leerlingen in aanraking te brengen met wetenschap en techniek? De scholen hebben een mooie keuze aan techniekactiviteiten waar de leerlingen aan deel kunnen nemen. Op 23 juni is de finale van de Minizonnebootrace en het project Zeeuwse Havens. De finale vindt plaats bij Portaal van Vlaanderen in Terneuzen. Deelname aan beiden projecten is gratis. Groepsvervoer wordt verzorgd door Huis van de Techniek.

Minizonnebootrace

De Minizonnebootrace is een wedstrijd voor leerlingen van groep 7 en 8 van Zeeuwse basisscholen. De kinderen experimenteren met de toepassing van zonne-energie door zelfstandig een zonnebootje te maken. Tijdens de finale strijden zij tegen elkaar. Voor leerkrachten die solderen en techniek lastig vinden is er vooraf op school de mogelijkheid tot assistentie vanuit de Vrienden van Elektrotechniek.

Uw leerlingen doen toch ook mee? Ga voor aanmelden en meer informatie naar de website.

Zeeuwse havens

De havens zijn voor Zeeland een belangrijke arbeidsmarkt. Maar veel kinderen zijn zich niet van bewust wat er in die havens allemaal gebeurt. Wat voor bedrijven zijn daar gevestigd? Wat doen die bedrijven dan? Wat voor beroepen zijn daar allemaal te vinden?

Met deelname aan het project Zeeuwse Havens maken leerlingen uit groep 7 en 8 kennis met de unieke haven-bedrijven in de Vlissingse havens en in Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone. Dit doen zij door middel van gastlessen, bedrijfsbezoeken en een eindopdracht. Tijdens de finale vindt de presentatie plaats van de eindopdracht en wordt bekend gemaakt welke school het mooiste eindwerkstuk heeft gemaakt.

Ga voor aanmelden en meer informatie naar de website van Zeeuwse Havens.