Vorig jaar is in het scholingstraject Hybride techniekopleider voor het eerst van start gegaan. De deelnemers ronden het traject in juni af. Vanaf het najaar gaat het scholingstraject opnieuw van start.

Met het project Hybride Techniekopleiders worden vakmensen opgeleid tot hybride docent. Zo brengen zij de praktijk naar het onderwijs én werken ze aan hun eigen ontwikkeling.

Al jaren is er behoefte aan meer praktijkkennis binnen het onderwijs. Daarnaast gaan veel techniekdocenten op vmbo- en mbo-scholen de komende jaren met pensioen. Scholen zijn dringend op zoek naar vervangers; mensen die de praktijk al in de vingers hebben en hun kennis en ervaring graag willen overdragen op de volgende generatie technici. Daarom doen technische O&O fondsen (OTIB/A+O Metalektro/OOM), Bouwend NL, ZAOS, de provincie Zeeland, Huis van de Techniek, Scalda én de participerende vmbo’s een beroep op werknemers én werkgevers in de techniekbranche.

We zijn op zoek naar vakmensen met een technische opleiding (met een mbo-4 werk- en denkniveau) en naar professionals met passie voor hun vak en die dit graag willen overdragen aan de jongere generatie. U gaat uw huidige baan in de techniek combineren met lesgeven. Misschien heeft u op uw werk of privé al ervaring met de begeleiding van jongeren, maar dat is niet noodzakelijk.

Informatiebijeenkomsten

Bij interesse is een zorgvuldige oriëntatie en afweging voordat u begint wenselijk. Wij kunnen u deze hulp bieden met het aanbieden van informatiebijeenkomsten op de onderstaande locaties en data. Tijdens een bijeenkomst krijgt u meer inzicht in de mogelijkheden.

  • Vlissingen: 27 juni van 18.00 – 20.00 uur
  • Terneuzen: 2 juli van 18.00 – 20.00 uur
  • Vlissingen: 27 augustus van 18.00 – 20.00 uur

Meer weten?

Voor meer informatie over het project Hybride Techniekopleiders vindt u op deze pagina. Om aan te melden voor een van de informatiebijeenkomsten kunt u contact opnemen met Jolanda Fieret (projectleider) via j.fieret@otib.nl of telefoon 06 – 21 16 91 22.