Wat was het een spannende regiofinale van FIRST® LEGO® League. Vrijdag 8 april hadden 13 teams van Calvijn College, Roncalli Scholen Gem.schap, Scholengroep Pontes, Pieter Zeeman Lyceum, Lodewijk College, Curio de Rotonde, CSG Prins Maurits en Berseba zich verzameld bij Scalda in het Centrum voor Toptechniek (CTT) in Terneuzen.

De jongste deelnemers waren van groep 7/8 van Berseba. Zij deden niet onder voor de middelbare scholieren, want ze gingen er zelfs met de ‘project innovatie award’ vandoor. Een knappe prestatie! Roncalli uit Bergen op Zoom vielen op door hun perfecte samenwerking en enthousiasme waarvoor ze een award wonnen. Calvijn College Goes had het team waarin álle leden konden programmeren én gebruikte de mooiste robothulpstukken, wat resulteerde in de prijs voor ‘beste robot ontwerp’. Pontes Goese Lyceum kwam voor de ‘pechprijs’ in aanmerking, want hun maquette brak helaas uiteen. Het winnende team had, naast de beste robotprestatie, de meeste punten van iedereen en is team PM1 van CSG Prins Maurits uit Middelharnis (foto). Zij mogen Zeeland vertegenwoordigen tijdens de Benelux-finale in mei. Gefeliciteerd winnaars!

“Een paar vrijwilligers die jureren geniet dermate dat ze me nu al hebben gevraagd of ze volgend jaar weer mogen komen helpen, het is dus niet alleen voor de kinderen genieten”, aldus Paulien van ’t Westeinde (projectleider namens Huis van de Techniek).

Nieuwsgierig naar de gemaakte robots? Bekijk de video-verslagen op ons YouTube-kanaal. Klik op de foto’s om de slideshow te starten. De regiofinale organiseerden wij in samenwerking met HZ University of Applied Sciences en Scalda.