Dit jaar deden er 186 leerlingen uit groep 7/8 van acht verschillende scholen mee aan de Minizonnebootrace, die werd georganiseerd door Huis van de Techniek. De finale werd gehouden tijdens de Open Havendag in Vlissingen op zaterdag 18 juni.

Het natte weer leek de leerlingen niet de deren. Hun aandacht was meer bij hun ontworpen bootje op zonne-energie: vaart hij wel vooruit, houdt het bootje koers (of was een kiel toch wel handig geweest) en is hij sneller dan de rest?

Burgemeester van Borsele, dhr. Gelok, reikte de prijzen uit voor de snelste boot aan de Groen van Prinstererschool uit Scherpenisse. De meest creatieve boot werd gemaakt door De Vliete in Wissekerke. En de prijs voor boot met de mooiste afwerking werd met gemak gewonnen door ABS Middelburg. Deze teams kregen ieder een cheque van Talent in Zicht t.w.v. € 250, te besteden aan Wetenschap en Techniekonderwijs op school. Maar niemand ging met lege handen naar huis, iedere deelnemer kreeg een technisch bouwpakketje cadeau.

Voor aanvang van de Minizonnebootrace heeft een aantal leerlingen een rondvaart door de haven gemaakt. Na de race was er tijd om een bouwpakketje op zonne-energie te maken. Onder begeleiding van leden van de modelbouwvereniging Flakkee zijn zo’n 28 airbootjes in elkaar gezet, dat bleek voor sommigen nog een hele uitdaging.

Techniek Ambassadeurs van diverse regionale technische bedrijven hebben hun best gedaan om jongeren en hun ouders ervan te overtuigen dat werken in de techniek veelzijdig en leuk is. Het was een afwisselende dag, alle technische bedrijven hopen over enkele jaren deze potentiële werknemers terug te zien in hun bedrijf!