Wetenschap & Techniek is zeker niet alleen maar serieus en saai. Leerlingen kunnen ook spelenderwijs, zowel online als offline, kennismaken van de uitdagende wereld van wetenschap en techniek. Hieronder volgen een aantal tips om met leerlingen mee aan de slag te gaan in de klas:

Cardgo

Een uitgave van Havencentrum Lillo om leerlingen te introduceren in de activiteiten, goederenstromen en beroepen in de havens. Op de fraaie website www.cardgo.be zie je in een korte video wat het spel inhoudt en kun je lezen hoe je het kunt aanschaffen.

Nozie

Met behulp van 40 kaarten uit de box ontdekken leerlingen van groep 5 t/m 8 zelf hoe ze hun nieuwsgierigheid kunnen ontwikkelen. Door de Nozie-kaarten in te zetten ontwikkelen ze waardevolle onderzoeks- en ontwerpvaardigheden. Zo krijgen leerlingen de kans om zich te ontwikkelen tot creatieve denkers en probleemoplossers.

Kwartech

Veel leerlingen kennen ze wel: die grote fabrieken bij Vlissingen en Terneuzen met al die pijpen, schoorstenen en opslagtanks en ’s nachts verlicht als een kleine stad. Maar wat maken ze daar en wie werken er? Dit kwartetspel laat leerlingen kennismaken met de grondstoffen, beroepen, producten en logistiek van een aantal bedrijven uit de Zeeuwse procesindustrie. Te bestellen via info@huisvandetechniek.nl (€ 2,50 per spel).

Ontwerpend leren in de klas

Kinderen staan vaak te springen om iemand te helpen en problemen op te lossen. Bied ze die mogelijkheid met deze inspirerende ontwerplessen die aansluiten op het reguliere lesprogramma en stimuleer zo de creativiteit en het probleemoplossend denken. Meer informatie.

Het grote scheikundelab

Voer als een echte chemicus of wetenschapper maar liefst 300 verschillende experimenten uit met het Grote Scheikundelab van Clementoni. Leuke set met veel laboratorium-instrumenten en veilige, chemische stoffen om de wereld van de scheikunde en laboratoria te ontdekken. Bekijk hier het spel.