Voor scholen in het voortgezet onderwijs is er een breed aanbod van activiteiten om leerlingen in aanraking te brengen met wetenschap en techniek? De scholen hebben een mooie keuze aan techniekactiviteiten waar de leerlingen aan deel kunnen nemen.

2017 is het Zeeuwse jaar van de Energie. Laat uw leerlingen op een leerzame en leuke manier bezig zijn met techniek en duurzame energie tijdens de Solar Olympics. De finale vindt plaats op vrijdag 23 juni bij Portaal van Vlaanderen in Terneuzen.

Solar Olympics is een ontwerpwedstrijd voor scholieren van het Zeeuwse voortgezet- en beroepsonderwijs. Ze maken een bewegend gadget waarbij een zonnepaneel zorgt voor de energie. De zonnepanelen worden gratis in bruikleen beschikbaar gesteld. Er kunnen per school meerdere teams meedoen, ieder team gebruikt één zonnepaneel. Misschien winnen uw leerlingen wel de prijs voor de origineelste, meest functionele of best afgewerkte gadget!

Ga voor aanmelden en meer informatie naar de website. Deelname is gratis, indien gewenst verzorgd Huis van de Techniek het vervoer met de Techniekbus.