Van brandstoffen tot fossielen en van een ecologische voetafdruk tot glucose en enzymen. Een bezoek aan de Bio Base Experience zorgt voor een hoop kennis over deze onderwerpen en meer. De experience bestaat uit leuke leerzame, spannende doe-activiteiten en ontdekdingen. Alles heeft te maken met bio base, de regio en technische beroepen.

Het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen ontvangt klassen uit het primair onderwijs (hoogste groepen) om hen voor te lichten over de eindigheid van de bekende brandstoffen en grondstoffen (fossielen) en de noodzaak tot milieu-bewustzijn en duurzaamheid. Ook alternatieven als de biogebaseerde economie, wind- en zonne-energie komen aan bod. Een film, een interactieve expositie, workshops en laboratoriumproeven zorgen voor een leerzame ervaring die uitstekend past in de lessen over natuur en milieu. Een experiencebezoek duurt ongeveer 2,5 uur.

Interesse?

Informeer naar de mogelijkheden door een e-mail te sturen of te bellen met 0115 – 72 49 94. Busvervoer kan aangevraagd worden via Bedrijf+School van het Huis van de Techniek. Meer informatie over de Experience is te vinden op de website.