De Minizonnebootrace is een wedstrijd voor leerlingen van groep 7 en 8 van Zeeuwse basisscholen. De kinderen experimenteren met zonne-energie door een zonnebootje te maken. In de finale strijden zij tegen elkaar tijdens de Open Havendag Vlissingen op zaterdag 23 juni 2018.  

Naast de finale van de Minizonnebootrace mogen de leerlingen deelnemen aan verschillende activiteiten om te ervaren hoe het werken in een haven eraan toe gaat.

Wat is de bedoeling?

De leerlingen ontwerpen en maken een minizonneboot, met behulp van de materialen die u via Huis van de Techniek ontvangt. Indien gewenst krijgt u ondersteuning van de Vrienden van Elektrotechniek. Na aanmelding ontvangt u van Huis van de Techniek:

  • het lespakket “Bouw je eigen zonneboot”;
  • twee bouwpakketten om met behulp van zonnepaneeltjes en motortjes de bootjes te bouwen. Meerdere aandrijfsets kunt u tegen kostprijs bijbestellen;
  • indien gewenst: 1 dagdeel technische ondersteuning (met name solderen) op school door een student elektrotechniek en/of een werknemer van een elektrotechnische bedrijf van de Vrienden van Elektrotechniek;
  • vervoer (Techniekbus) voor de gehele klas van school naar de wedstrijdlocatie (en weer terug) op zaterdag 23 juni;
  • ondersteuning door Modelbouwvereniging Zuid-Zuidwest op de finaledag.

Aanmelden

Deelname aan Minizonnebootrace is gratis. Ga naar de website van Minizonnebootrace om aan te melden en voor meer informatie. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Paulien van ’t Westeinde via telefoonnummer 06 – 20 66 14 26.