Het is voor onderwijsinstellingen die bijdragen aan Huis van de Techniek mogelijk om zich in te schrijven voor First Lego League 2023. Er hebben inmiddels vijf Zeeuwse teams zich aangemeld voor het nieuwe schooljaar. Inschrijven kan via de website

Doet u voor het eerst mee en wilt u graag ondersteuning in de klas? Vraag dan naar de mogelijkheden bij projectleider Paulien van ’t Westeinde via paulien@huisvandetechniek.nl.

Op de landelijke website vindt u ook een kort filmpje over het thema ‘Masterpiece’. In dit nieuwe seizoen van FIRST® LEGO® League gaan deelnemers hun fantasie gebruiken om de kunstwereld opnieuw te bekijken. De teams bedenken nieuwe manieren om kunst te creëren en te verspreiden over de hele wereld. Op de wedstrijdtafel zien we bijvoorbeeld 3D-film, theatershow, kunstgalerie, beeldhouwwerk, muziekconcert, kleurenprinter, VR-bril, filmopnames met camera op rails en een mixconsole voor muziek in opnamestudio. Zoekt u als school sponsoring om uw deelname te bekostigen? Dan is het wellicht een idee om bedrijven die een link hebben met de kunstwereld te benaderen.

De Zeeuwse regiofinale vindt dit jaar plaats op vrijdag 15 december 2023. Zet deze datum alvast in uw agenda. De locatie is nog niet zeker, maar we hopen dat het kan plaatsvinden in het Joint Research Center Zeeland in Middelburg. Het JRCZ is het nieuwe onderzoeksinstituut in Middelburg voor het mbo-, hbo- en wo-onderwijs.

Dit schooljaar heeft Scalda-student Rick Wagenaar een kort wervingsfilmpje gemaakt van de regiofinale van vorig jaar. Het filmpje vindt u op ons YouTube-kanaal of klik op de onderstaande button.