Binnenkort verschijnt de 13e editie van de glossy GirlsFuture. Met de glossy laten wij meisjes en hun ouders en docenten zien dat een keuze voor techniek ook voor meisjes zeker een goede optie kan zijn. Velen weten namelijk nog niet hoe leuk en interessant werken in de technische sector is, welke beroepen er zijn en hoeveel kansen er liggen voor een mooie carrière.

Om meisjes enthousiast te maken voor techniek is het belangrijk dat ze op onderzoek gaan en ontdekken wat techniek allemaal inhoudt. U als docent of decaan draagt daaraan bij door GirlsFuture uit te delen en ermee aan de slag te gaan in de klas. In de klas kunnen leerlingen bijvoorbeeld de leukste opleiding uit de glossy kiezen, onderzoeken waar en hoe gadgets worden gemaakt of aan de slag gaan met de do-it-yourself items. U kunt ook een Techniek Ambassadeur in de klas uitnodigen om eens iets te vertellen over zijn of haar beroep. Nog meer tips over hoe u GirlsFuture kunt gebruiken in de klas vindt u op de website.

Medio november wordt de nieuwe vmbo-editie van GirlsFuture bij u op school bezorgd. Medio januari volgt de havo-/vwo-editie. U kunt bij ons meer exemplaren opvragen via info@huisvandetechniek.nl.