Ook in het nieuwe schooljaar organiseert Huis van de Techniek de projecten Techniek Experience en Beroepenoriëntatie Techniek Zeeland. U kunt zich gratis aanmelden als deelnemer aan een van deze projecten. 

Techniek Experience

Techniek Experience is voor tweedejaars leerlingen van Zeeuws-Vlaamse vo-scholen. In de periode tussen de herfst- en kerstvakantie gaan de leerlingen middels een gastles, een bedrijfsbezoek én een ‘LOB-opdracht’ kennismaken met één van de deelnemende bedrijven en kunnen zij nadenken over de vraag of een keuze voor techniek iets voor hen is.

Het project wordt afgesloten met de ‘Techniek Experience Day’ (van maandag 3 t/m vrijdag 7 februari), een dag waarbij de leerlingen aan de hand van workshops kennismaken met de verschillende sectoren die tot de techniek behoren. Elektro- metaal- en installatietechniek, procestechniek en maintenance, bouw en schilderen, logistiek en motorvoertuigentechniek zijn de vakken waar de jongeren intensief kennis mee maken. Ook krijgen de leerlingen volop de gelegenheid in gesprek te gaan met professionals én professionals-in-opleiding (BBL-leerlingen en stagiairs).

Meld uw organisatie uiterlijk 26 juli 2019 aan als deelnemer via de website

Beroepenoriëntatie Techniek Zeeland (BTZ)

Dit jaar vindt de 15e editie plaats van de BTZ. Tijdens deze succesvolle week maken zo’n 1.200 vmbo-leerlingen interactief kennis met verschillende technische branches.

In navolging van Techniek Experience, gaat de BTZ scholen de mogelijkheid bieden om voorafgaand de week een gastles en bedrijfsbezoek te plannen. Scholen waarvan hun tweedejaars vmbo-leerlingen deelnemen aan de BTZ, mogen voorafgaand kennismaken met een technisch bedrijf in de nabije omgeving.

Meld uw organisatie uiterlijk 26 juli 2019 aan als deelnemer via de website