Dit jaar bestaat de Beroepenoriëntatie Techniek Zeeland (BTZ) twintig jaar! In die jaren hebben zo’n 18.000 tweedejaars vmbo-leerlingen zich georiënteerd op technische beroepen.

Ook dit jaar zal in week 47 de BTZ plaatsvinden in Goes en is bestemd voor Zeeuwse vo-scholen boven de Westerschelde. In de tijd van de coronamaatregelen hebben we met dagdelen en halve groepen gewerkt, maar dit jaar gaan we weer terug naar drie rondes van 90 minuten. Op deze manier zijn de leerlingen een dag bij ons van 09.00 – 14.30 uur en hebben ze twee keer 30 minuten pauze in de wisseltijd.

Om de planning tijdig rond te kunnen krijgen, is het van belang dat we zo snel mogelijk weten hoeveel vmbo-2 leerlingen we mogen verwachten. De decaan van uw school zal hier meteen na de zomervakantie een e-mail over ontvangen. Heeft u op vrijdag 1 september a.s. nog geen e-mail ontvangen? Neem dan zelf contact met ons op via info@huisvandetechniek.nl.

We zijn blij dat er weer decanen uit de kring betrokken zijn bij de organisatie van de BTZ. Om een en ander vanuit Huis van de Techniek toe te lichten komen we op donderdag 19 oktober 2023 tijdens het decanenoverleg langs. Maar heeft u al eerder vragen, stel ze dan aan onze projectleider Paulien van ’t Westeinde via paulien@huisvandetechniek.nl.

Meer informatie over de BTZ vindt u op de website.