Techniek Ambassadeurs

Steeds minder jongeren kiezen voor een technische opleiding. In Zeeland is dit niet anders dan in de rest van Nederland. Plus hebben we hier ook te maken met ontgroening, dus minder jongeren. Huis van de Techniek wil hier iets aan doen met Techniek Ambassadeurs. Door middel van onder meer gastlessen, bedrijfsbezoeken en onderzoeks- en ontwerpopdrachten worden zij ingezet om Zeeuwse scholieren in aanraking te brengen met de interessante en uitdagende kanten van techniek in de praktijk.

Jongeren voelen zich vooral aangesproken door mensen die al werkzaam zijn in een functie welke aansluit bij hun opleidingsniveau. Huis van de Techniek zoekt daarom mbo- en hbo-ers die Techniek Ambassadeur willen worden en jongeren willen informeren over- en enthousiasmeren voor techniek . Mensen uit alle technische sectoren zijn welkom, zoals bouwkunde, chemie, civiele techniek, informatica, werktuigbouwkunde, electro, maritiem, laboratorium en logistiek.

Meer weten over Techniek Ambassadeurs?

Ga naar de website van Techniek Ambassadeurs of neem contact op met cursusleidster Marijke Pool (info@huisvandetechniek.nl).