FIRST® LEGO® League

FIRST® LEGO® League is een robotwedstrijd die jongeren van 9 tot 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Wereldwijd doen ruim 300.000 kinderen uit 98 landen mee aan FIRST® LEGO® League. Huis van de Techniek organiseert, samen met HZ University of Applied Sciences en Scalda de regiofinale voor Zeeland. Dit jaar bij Scalda Vlissingen op 11 december 2020.

Workshop nieuwe Spike Prime robot 

De Lego robot die al jaren wordt gebruikt voor FIRST® LEGO® League heeft een opvolger: Lego Spike Prime. Om kennis te maken met deze robot organiseert Huis van de Techniek eind mei (week 22 of 23) een gratis workshop bij Scalda Technum in Vlissingen van 14.00 tot 17.00 uur. Aanmelden voor deze workshop kan door een e-mail te sturen met de naam van de school en het aantal personen naar Paulien van ’t Westeinde.

  • Er is ruimte voor 24 deelnemers, vol=vol.
  • De Spike Prime sets en laptops worden verzorgd.
  • De training wordt gegeven door een LEGO Education Academy Certified Trainer.
  • Als u overweegt om deel te gaan nemen met uw leerlingen, dan is deze workshop een goede gelegenheid om uw vragen te stellen over deelname in de brede zin van het woord.
  • Ziet u op tegen het programmeren met uw leerlingen? Dan zoeken wij een Scalda-student die u hier op school mee helpt.
  • Voorlopig kan worden deelgenomen aan FIRST® LEGO® League met de huidige Mindstorms robot, echter de Spike Prime heeft een aantal voordelen (zoals meer armen).

Meer weten over FIRST® LEGO® League?

Ga naar de website van FIRST® LEGO® League of neem contact op met Paulien van ’t Westeinde (projectleider).