Maanden hebben ze er naar uitgekeken. En vrijdag 15 april was het eindelijk zover: de regiofinale van het Techniek Toernooi. Ditmaal werd deze gehouden in het Bio Base Training Center in Terneuzen. Leerlingen uit groep 5-6 en groep 7-8 gingen met elkaar de strijd aan in vier spannende uitdagingen met als overkoepelende thema ‘Tijd’. 

In totaal deden 16 teams van vier leerlingen mee aan de regiofinale en kwamen de volgende uitdagingen aan bod:

  • De waterklok. Dit is een uitdaging waarin leerlingen uit groep 5 en 6 een waterklok maken die na één minuut een belsignaal geeft.  Het team met de meest nauwkeurige klok wint.
  • De tijdige knikkers. Dit is ook een uitdaging voor de kinderen uit groep 5 en 6. Hier bouwen de leerlingen een knikkerbaan waar knikkers op twee manieren doorheen kunnen rollen. Het doel is om de knikkers op tijd aan te laten komen.
  • De vertraagde wekker. Leerlingen uit groep 7 en 8 gaan aan de slag om een wekker te maken die eerst géén, maar daarna met regelmatige tussenpozen véél geluid maakt. Het doel is om de wekker precies op tijd te laten lopen.
  • Verlicht je muizenval.  Dit is een uitdaging voor leerlingen uit groep 7 en 8 waar ze een kettingreactie maken die in een vast ritme lampjes aanzet voordat een zelfgebouwde muizenval dichtklapt.  Het doel is om de kettingreactie met het juiste ritme te laten lopen.

De winnaars zijn leerlingen van De Moolhoek (Kapelle), De Zuidwesthoek (Goes), De Burcht Rietheim (Oost-Souburg), De Drieklank (Oostburg) en OBS Wemeldinge. Zij mogen door naar de landelijke finale van het Techniek Toernooi in het Openlucht Museum in Arnhem op 2 juni a.s. en verdienen een leuke prijs voor hun school. Het Zeeuwse Techniek Toernooi wordt georganiseerd door Talent in Zicht en Huis van de Techniek.

Bekijk het videoverslag van de PZC.