Op donderdag 7 juni vond de landelijke finale van TechniekToernooi plaats. Voor de derde keer op rij sleepte een Zeeuwse school een landelijke prijs in de wacht. De eer ging naar leerlingen van groep 5-6 van basisschool Molenbolwerk uit IJzendijke. 

Zo’n 120 teams, waarvan 9 Zeeuwse, uit het hele land reisden af naar het Openluchtmuseum in Arnhem voor de finale. Het vervoer werd verzorgd door de Techniekbus van Huis van de Techniek. De ochtend was gereserveerd voor groep 1-4 en in de middag was de bovenbouw (5-8) aan de beurt. Na een spannende strijd wonnen Yaiden, Tiemen, Hanna en Lowie met hun ‘Rijzende roeiboot’. Van harte gefeliciteerd!

Naamsverandering

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd voor alle basisscholieren van Nederland. De winnaars van de regionale competities strijden tegen elkaar in de landelijke finale.

Vanaf volgend jaar zal het project door het leven gaan als ‘O O Techniek’ en de landelijke finale wordt ‘O O Techniekspektakel’. De O O staat voor ‘onderzoek en ontwerp’. “De focus van het programma ligt op implementatie in het curriculum, liefst schoolbreed. Daarin zal een algemeen deel komen en een deel waarin we de docenten helpen met het werken met de opdrachten”, aldus drs. Brigitte van Helden MBA (directeur st. Techniekpromotie).

Een aantal regio’s zonder regiopartner had geen finale, waardoor scholen in deze regio’s werden benadeeld. Omdat de Zeeuwse regiopartner Huis van de Techniek wel een regiofinale organiseert, verandert er voor de Zeeuwse groepen 5 t/m 8, behalve de naam, van het project niet veel.