Tijdens de Wetenschapsdag laten zes Techniek Ambassadeurs aan kinderen zien hoe leuk en verrassend techniek is. De kinderen ondernemen zaterdag 7 oktober verschillende activiteiten, in het gebouw van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. 

Dit jaar is het thema van de Wetenschapsdag ‘Techniek van de toekomst’, waarbij het ontwerpen van eigen producten centraal staat. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar gaan aan de slag met het maken van producten, proefjes en onderzoekjes.

Techniek Ambassadeurs Rogér Platjouw en Mischa van Bree van Trinseo helpen de kinderen met het maken van een schaaltje van gesmolten plastic bekertjes. Ambassadeurs Diana Wattel en Leon Boeije van Eastman Chemical verzorgen ieder een eigen activiteit. ’s Ochtends laat Diana kinderen hun naam schrijven met behulp van een lijmpistool op bijvoorbeeld een sleutelhanger. In de middag gaat Leon met de kinderen op ontdekkingstocht naar de werking van vloeistofdruk.

Kinderen die nieuwsgierig zijn hoe stroom wordt gemaakt, zijn aan het goede adres bij Bart Goedemondt van EPZ. Hij laat aan hen zien hoe je zelf stroom kunt maken. Lieneke Louwerse van EZ Comforttechniek laat zien hoe een douche- of keukenkraan is opgebouwd. Kinderen komen hierachter door zelf een kraan in elkaar te zetten.

De Wetenschapsdag is zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in het gebouw van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland , Kousteensedijk 7.