Donderdag 20 april vond de regiofinale plaats van het Techniek Toernooi, een ontwerp- en bouwwedstrijd voor basisschoolleerlingen. In Technum Scalda Vlissingen kwamen zo’n 60 kinderen bijeen om onderling de strijd aan te gaan. De Techniekbus die op 1 juni naar de landelijke finale in Arnhem rijdt zal goed vol zitten. De jury van hoogleraren (Scalda, Roosevelt Academy en HZ) heeft acht teams een finaleplaats toebedeeld.

De Burcht-Rietheim (Oost-Souburg) viel zelfs met drie teams in de prijzen. Daarnaast mogen teams van groep 5/6 van Het Talent (Middelburg) en Plusklas Scoba (Oostburg) naar de finale. Ook leerlingen van groep 7/8 van OBS de Moolhoek (Kapelle), ABS (Middelburg) en Prinses Beatrixschool (Goes) gaan in Arnhem strijden tijdens de landelijke finale.

Tussen de wedstrijden van de regiofinale hoefde niemand zich te vervelen. Er waren diverse activiteiten verzorgd door Zeeuwind, Modelvliegclub Delta en HZ-Pabo studenten. Daarnaast verzorgde Mad Science voor de nodige vermaak.

Huis van de Techniek organiseert wedstrijden als het Techniek Toernooi omdat ze graag kinderen stimuleert om met techniek bezig te zijn. Zo ontdekken de leerlingen dat techniek helemaal niet saai is maar juist uitdagend. In de voorbereidingen leren de kinderen veel van het ontwerp- en bouwproces. Doordat de leerlingen zelf aan de slag gaan ontdekken ze wat je moet doen om een raket, auto of machine sneller te laten bewegen.

Meer informatie over de uitdagingen en de landelijke finale vindt u op de website van Techniek Toernooi.

Bekijk de foto’s van de regiofinale van het Techniek Toernooi 2017.