Op zaterdag 23 juni konden de 12.000 bezoekers van de Open Havendag in Vlissingen alle 21 werkstukken bewonderen die leerlingen hadden ontworpen en gemaakt. Tijdens de finaledag van Minizonnebootrace (groep 7-8 basisonderwijs) en Solar Olympics (voortgezet onderwijs) stond duurzame energie centraal en worden jongeren op een interactieve manier betrokken bij techniek. 

Met het project Minizonnebootrace experimenteren leerlingen met de toepassing van zonne-energie door zelfstandig een zonnebootje te maken. Voorafgaand aan de finaledag gingen de leerlingen op school aan de slag om tientallen bootjes te bouwen die varen met behulp van zonne-energie. De beste bootjes mochten deelnemen aan de finale, waarbij de boot van Jan van Schengenschool uit Heinkenszand het snelst bleek te zijn. Een boot van De Tweemaster Kameleon uit Oost-Souburg won de innovatieprijs met hun verstelbare zonnepanelen die konden meedraaien met de zon.

Bij de Solar Olympics, waarbij een werkstuk wordt gebouwd dat werkt op een zonnepaneel, ging Zeldenrust Steeland college uit Terneuzen er met alle drie de prijzen vandoor. Zij maakten een koelbox, een stoel met zonnescherm (tevens weerstation) en een vakantie-voedersysteem voor huisdieren. Daarnaast waren er veegmachines, solarparasols, geluidsboxen, oplaadstations en tellende toegangspoortjes.

De vakjury van Vrienden van Elektrotechniek was blij verrast dat de moderne snufjes niet werden geschuwd, de technicus van de toekomst leert tegenwoordig om apps te bouwen die werken met bluetooth.

Naast de organisatie, faciliteerde Huis van de Techniek het vervoer van de leerlingen met de Techniekbus.