OO Techniek

Ook dit schooljaar is er een editie van de ontwerpwedstrijd OO Techniek. De Zeeuwse regiofinale wordt gehouden op vrijdag 3 april 2020 in het Centrum voor Top Techniek in Terneuzen.

Dit schooljaar laten we ons inspireren door de natuur. De deelnemende kinderen gaan kijken hoe dieren zich op hun eigen manier bewegen en hoe ze dingen vastgrijpen zonder het te pletten. De opgedane kennis gebruiken de leerlingen om een robotarm (opdracht ‘alle kanten op’) of een grijper (opdracht ‘pak ‘m beet’) te maken. Het lesmateriaal dat bij de opdracht hoort, vindt u op de website van OO Techniek.

Dit schooljaar is de beoordeling anders dan eerdere edities. De opdrachten eindigen met de oplevering van een product en niet met een wedstrijdelement, zoals wie het verste komt. De beste teams mogen naar de landelijke finale die op woensdag 10 juni 2020 plaatsvindt in het Openluchtmuseum in Arnhem.

Aanmelden
Er is nog een aantal plekken beschikbaar voor deelname aan OO Techniek. U kunt uw klas gratis aanmelden via de onderstaande button. Iedere basisschool mag meedoen met twee teams groep 5-6 en twee teams groep 7-8. Heeft u meer teams? Dan komen deze op de reservelijst. Wanneer er voldoende plek is, worden zij toegelaten tot de regiofinale.

De organisatie en het vervoer, van zowel de regio- als de landelijke finale, wordt verzorgd door Huis van de Techniek.

Meer weten over OO Techniek?

Neem contact op met Paulien van ’t Westeinde (projectleider).