OO Techniek

Wetenschap en technologie is overal om ons heen, zichtbaar en onzichtbaar. Een samenleving zonder kunnen wij ons niet meer voorstellen en dat wordt in de toekomst alleen maar meer.
Het is daarom belangrijk kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met W&T en ze te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Door aandacht te geven aan W&T maak je kinderen nieuwsgierig en kun je ze stimuleren om op onderzoek uit te gaan en oplossingen te bedenken. Hun creativiteit ontwikkelt zich en ze leren kritisch te denken en ondernemend te zijn.

 Wetenschap en technologie in je lesprogramma integreren is een hele uitdaging. OO Techniek ondersteunt je daarbij met gratis lesmateriaal. Het programma bevat een doorlopende leerlijn en uitdagende en creatieve opdrachten die aansluiten bij de leefwereld van de leerlingen. Via spannende opdrachten worden ze gestimuleerd om op onderzoek uit te gaan en zelf oplossingen te bedenken en te ontwerpen. Elk jaar worden er ook 2 voor de bovenbouw ontwikkeld.

Het lesprogramma kan het hele jaar ingezet worden en heeft een doorlooptijd van 8 tot 12 weken.  Er vindt een regio finale plaats en de winnaars mogen Zeeland gaan vertegenwoordigen bij de landelijke finale.
De organisatie en het vervoer, van zowel de regio- als de landelijke finale, wordt verzorgd door Huis van de Techniek.

Inschrijven voor de OO Techniek finale 2022 is op dit moment nog niet mogelijk.

Meer info: www.ootechniek.nl 

 

Meer weten over OO Techniek?

Neem contact op met Paulien van ’t Westeinde (projectleider).