Zeeuwse havenbedrijven geven zaterdag 18 juni bezoekers een kijkje achter de schermen tijdens de jaarlijkse Open Havendag, die dit jaar voor het eerst in Vlissingen én Terneuzen gehouden wordt. Tijdens de Open Havendag zal ook de finale plaatsvinden van de Minizonnebootrace.

Vlissingen

De Open Havendag in Vlissingen wordt gehouden op het terrein van Damen Shiprepair. Tijdens een bedrijvenmarkt op het terrein presenteren havenbedrijven zich. Op de kades zijn er een groot aantal activiteiten, waaronder presentaties, mogelijkheden voor bedrijfsbezoeken of een rondvaart, demonstraties en de finale van de Minizonnebootrace.

Minizonnebootrace

De Minizonnebootrace is een wedstrijd voor leerlingen van groep 7 en 8 van Zeeuwse basisscholen. De leerlingen experimenteren met de toepassing van zonne-energie door zelfstandig een zonnebootje te maken. De aangemelde klassen kregen een lespakket en een bouwpakket om de bootjes te kunnen maken. Daarbij boden medewerkers van de bedrijven van Vrienden voor Elektro in de klas ondersteuning. Tijdens de Open Havendag in Vlissingen zullen de gemaakte bootjes in een modelbak varen en strijden de klassen tegen elkaar.

Terneuzen

De Open Havendag in Terneuzen wordt gehouden op het terrein van het Portaal van Vlaanderen. Ook daar presenteren havenbedrijven tijdens een bedrijvenmarkt zich aan het publiek. Op de kades zijn er tussen diverse activiteiten, waaronder presentaties, mogelijkheden voor een rondvaart, een bezoek aan de sluizen of een rondleiding door de Kanaalzone.

De Open Havendag begint om 9.00 uur tot 16.00 uur. De organisatie ligt in handen van de promotieorganisatie van ondernemers in de haven, Zeeland Port Promotion Council en Zeeland Seaports.

Download gratis de flyer van Open Havendag 2016.