Op 18 juni 2016 wordt de Zeeuwse Open Haven Dag georganiseerd. Allerlei activiteiten geven die dag een kijkje in de keuken van de Zeeuwse Havens. Voor leerlingen vormen de finales van de Minizonnebootrace, Solar Olympics en het Zeeuws Haven Project hét hoogtepunt van deze dag. De Open Haven Dag vindt plaats bij Damen Ship Repair in Vlissingen-Oost. Groepsvervoer wordt verzorgd door het Huis van de Techniek.

Minizonnebootrace

Leerlingen van groep 7 en 8 experimenteren met de toepassing van zonne-energie door zelfstandig een zonnebootje te maken. Tijdens de Open Havendag op zaterdag 18 juni 2016 strijden zij tegen elkaar in de Minizonnebootrace; voor leerkrachten die solderen en techniek lastig vinden is er assistentie vanuit de Vrienden van Elektrotechniek.

Ga voor aanmelden en meer informatie naar de website van Minizonnebootrace.

Solar Olympics

Solar Olympics is een ontwerpwedstrijd voor scholieren van het Zeeuwse voortgezet- en beroepsonderwijs. Deelnemers maken een bewegend gadget waarbij een zonnepaneel zorgt voor de energie. Een leerzame en leuke manier om bezig te zijn met techniek en duurzame energie!

Ga voor aanmelden en meer informatie naar de website van Solar Olympics.

Zeeuwse Havens

Leerlingen uit groep 7 en 8 van Zeeuwse basisscholen verdiepen zich tijdens het project Zeeuwse Havens door middel van gastlessen, bedrijfsbezoeken en een eindopdracht in de werkzaamheden van de havenbedrijven en welke beroepen er te vinden zijn.

Ga voor aanmelden en meer informatie naar de website van Zeeuwse Havens.