Tijdens de Wetenschapsdag in de ZB konden bezoekers lekker aan de slag met leuke, spannende en interessante activiteiten. Het Huis van de Techniek stond er met vier Techniek Ambassadeurs. Zij hebben met hun technische doe-activiteit ieder rond de 200 kinderen (met hun ouders) laten ontdekken hoe mooi de wereld van techniek is. 

Probeer het maar te slopen! 

Met Techniek Ambassadeur Jolanda de Visser- van Dijke van Actemium mochten bezoekers proberen kunststof kapot te krijgen. Jolanda had een paar stukken kogelvrij kunststof bij en twee plaatjes, waarvan er één onverwoestbaar was. Vooraf voorspelden de kinderen wat er zou gebeuren met het sterke en minder sterke materiaal. Vervolgens mochten ze het zelf uittesten.

We smelten de bekertjes! 

Bij Techniek Ambassadeur Rogér Platjouw van Trinseo Netherlands B.V. maakten kinderen een schaaltje. Hiervoor smolten ze eerst plastic bekertjes van verschillende kleuren. Dat deden ze met een verf afbrander. Uiteraard met handschoenen en een veiligheidsbril. Het duurde wel even voor het af was, maar dat was absoluut geen probleem.

Wie bouwt de hoogste toren? 

Techniek Ambassadeur Richard van Ommeren van Infrahuis daagde de bezoekers uit om een zo hoog mogelijke toren te bouwen. Ze kregen hiervoor 40 plastic rietjes en plakband. De hoogste toren was meer dan 4 meter maar had wel wat hulp nodig om te blijven staan. Sommige kinderen vonden het zo leuk dat ze ook nog wat anders van de rietjes bouwden.

Schrijf je naam met lijm 

Bij Techniek Ambassadeur: Diana Wattel van Eastman Chemical konden bezoekers hun naam met lijm schrijven. Eerst schreven ze hun naam mooi aan elkaar op een papiertje. Vervolgens kregen ze een lijmpistool en trokken ze hun naam over met lijm. Met glitters konden ze het nog mooi versieren als ze dat wilden. Even droger en ze hadden iets leuks gemaakt om mee naar huis te nemen.