Op donderdag 11 april 2019 is het Girlsday. Een initiatief van VHTO, (landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met wetenschap en techniek. Zo krijgen zij een goed beeld van de mogelijkheden van deze fascinerende branche.

Tijdens Girlsday openen technische organisaties en -afdelingen hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken tegelijk kennis met de technische werkzaamheden in de beroepspraktijk.

Alle bedrijven en (onderzoeks-)instellingen kunnen meedoen aan Girlsday om hun bèta/technische en ICT-kant te laten zien. VHTO koppelt uw organisatie aan een school uit de omgeving van uw bedrijf. U kunt daarbij aangeven of u een voorkeur heeft voor meisjes uit groep 7/8 van het basisonderwijs of uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Ga naar de website van Girlsday of neem contact op met Dick Schipper (projectleider) via d.schipper@huisvandetechniek.nl.