Techniek niets voor meisjes? Girlsday bewijst het tegendeel. Op 11 april 2019 is het Girlsday en openen technische organisaties en -afdelingen hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Zeeuwse scholen en bedrijven kunnen zich gratis aanmelden voor dit mooie initiatief. 

Tijdens GirlsDay nemen meisjes deel aan interessante activiteiten die speciaal voor hen worden georganiseerd. Ze maken kennis met de technische werkzaamheden in de beroepspraktijk en leren de vrouwelijke medewerkers kennen die in de bedrijven werken.

Girlsday is een initiatief van VHTO, (landelijk expertisebureau meisjes/ vrouwen en bèta/techniek) om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met wetenschap en techniek. Huis van de Techniek coördineert de koppeling van Zeeuwse bedrijven en scholen en verzorgt het vervoer met de Techniekbus.

Aanmelden

Deelname aan Girlsday is gratis. U kunt uw bedrijf of school gratis aanmelden tot 31 maart 2019 via de website. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Dick Schipper via telefoonnummer 0115 – 72 49 93.