Verschillende technische organisaties in Zeeland hebben zich aangemeld voor Girlsday 2018, dat plaatsvindt op donderdag 12 april 2018. Ook uw organisatie kan gratis deelnemen aan deze dag. 

Waarom Girlsday?

In Zeeland is er een toenemende vraag naar technische professionals en er kiezen nog altijd weinig meisjes voor een technische opleiding. Daarom is het voor de Zeeuwse arbeidsmarkt van groot belang om juist ook meisjes te laten zien hoe uitdagend en afwisselend het kan zijn om te leren en te werken in wetenschap en techniek. Alle reden om mee te doen aan Girlsday. Dit is een initiatief van VHTO, (landelijk expertisebureau meisjes/ vrouwen en bèta/techniek) en wordt in Zeeland ondersteund door Huis van de Techniek.

Gratis aanmelden

Alle Zeeuwse organisaties kunnen meedoen aan Girlsday om hun bèta/technische-kant te laten zien. U kunt uw organisatie tot woensdag 21 februari 2018 aanmelden via deze link. Wij zorgen voor een koppeling met een school uit de nabije omgeving van uw organisatie. Met de contactpersoon van de school (u ontvangt van ons de naam en contactgegevens) maakt u afspraken over het tijdstip en het programma. Suggesties over de invulling vindt u onderaan deze e-mail.

Invulling van de dag

De tijdsduur van een activiteit is ongeveer 2 à 2,5 uur. Over het algemeen ziet het programma er als volgt uit:
  • Ontvangst
  • Korte presentatie van het bedrijf (bij voorkeur uiteraard door een vrouwelijke medewerkster)
  • Rondleiding door het bedrijf
  • Doe-activiteit
  • Afsluiting
Voor de ontwikkeling van de doe-activiteit kunt u Huis van de Techniek vragen voor ondersteuning. Een andere mogelijkheid is dat u het volledig verzorgd inkoopt via Mad Science. Meer informatie hierover vindt u op de website van Mad Science. Wanneer u bij uw aanmelding deze keuze aanvinkt, geven wij uw gegevens door aan Mad Science. Zij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Uiteraard hopen wij, na een succesvolle Girlsday 2017, ook voor 2018 op een grote deelname van Zeeuwse organisaties. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0115 – 72 49 93 of stuur een e-mail.