Het is bijna onvoorstelbaar maar – helaas – toch werkelijkheid. Lang niet alle Zeeuwse leerlingen kennen de Zeeuwse havens en hun betekenis voor de economische ontwikkeling van de regio. Daarom organiseert Huis van de Techniek in samenwerking met de Zeeland Port Promotion Council (ZPPC), het Portaal van Vlaanderen en een tal van (haven-)bedrijven jaarlijks de volgende projecten.

Zeeuwse Havens

Een kennismaking met havenbedrijven middels gastlessen, een bedrijfsbezoek en een verwerkingsopdracht voor de leerlingen. Ga naar de website voor meer informatie en aanmelden.

Minizonneboten

Ondersteunt door studenten en medewerkers van elektro-technische bedrijven (verenigd in de Vrienden van Elektrotechniek) bouwen po-leerlingen een minizonnebootrace, die uiteindelijk in de Zeeuwse finale tegen elkaar zullen strijden. Ga naar de website voor meer informatie en aanmelden.

Solar Olympics

Voor de technisch geïnteresseerden vo-leerlingen vindt tegelijkertijd de Solar Olympics plaats; een wedstrijd waarbij de leerlingen hun creativiteit en technisch inzicht mogen botvieren op hun eigen ontwerp, natuurlijk aangedreven door zonne-energie. Ga naar de website voor meer informatie en aanmelden.

Op vrijdag 22 mei zal bij het Portaal van Vlaanderen de afronding plaatsvinden van bovenstaande projecten.