Op maandag 8 juni had iedereen wel in groep 7 willen zitten! André Kuipers was die ochtend namelijk in Zierikzee voor de tweede editie van zijn College Tour in Zeeland en vertelde een prachtig verhaal over zijn ruimte-avonturen aan 277 leerlingen uit groep 7 uit de Oosterschelderegio.

Ook de 34 docenten en meer dan 30 vrijwilligers luisterden ademloos mee. Met spectaculaire beelden werd zijn verhaal nog spannender. Een aantal leerlingen mocht zelfs een vraag stellen!

‘s Middags gingen de kinderen zelf aan de slag met workshops op het gebied van wetenschap en techniek verzorgd door een groot aantal samenwerkende partners. Ze gingen onder andere waterraketten schieten, batterijen maken, spelen met licht en kometen koken.

In 2015 komt astronaut André Kuipers op uitnodiging van het Wetenschapsknooppunt Zeeland en de stuurgroep ‘Talent in Zicht’ maar liefst drie keer naar Zeeland met als missie zoveel mogelijk basisschoolleerlingen te interesseren voor wetenschap en techniek! Platform Bèta Techniek (PBT) biedt in het kader van het Techniekpact leerlingen in groep 7 van het basisonderwijs de mogelijkheid om tijdens een College Tour kennis te maken met Nederlands beroemdste ruimtereiziger.

De laatste editie staat gepland op 20 november en is bedoeld voor leerlingen uit Zeeuws-Vlaanderen en Tholen.