Met een delegatie van veertig personen reed de Techniekbus van Huis van de Techniek op 1 juni naar Arnhem. Bestemming was de de landelijke finale van het Techniek Toernooi in het Openlucht Museum. 

ABS in de prijzen

Tijdens de finale streden zo’n 120 teams uit heel Nederland om de prijzen in acht uitdagingen. Uit Zeeland waren acht teams aanwezig met leerlingen uit Oost-Souburg, Middelburg, Goes, Kapelle en Oostburg. Zij namen deel bij de onderdelen ‘ballonauto’ (groep 5-6), ‘elektrische auto’ (groep 7-8) en ‘waterraket’ (groep 7-8). Het team van ABS Middelburg won de derde prijs met hun waterraket. Hun raket bleef lang in de lucht zweven. De geldprijs (€ 150,-) werd uitgereikt door een jury van hoogleraren en de presentator was Bart Meijer, bekend van de Beste Vrienden Quiz.

Terugblik

Na deze spannende en zonnige dag, blikten de deelnemers op weg naar Zeeland hun hoogtepunten van hun Techniek Toernooi avontuur.  Het bouwen en testen van het werkstuk op school werd het vaakst genoemd door de kinderen. Het bedenken en versieren van de auto’s of waterraketten was ook leuk. Van de finaledag in Arnhem bleef bij de deelnemers de locatie het meeste bij. In het Openlucht Museum was zoveel te zien en te doen, dat niemand zich een seconde heeft verveeld.

Iedereen die volgend jaar de kans weer krijgt (inclusief de leerkrachten en begeleiders) hoopt dat ze dan weer naar de landelijke finale mogen. Huis van de Techniek daagt iedereen uit om volgend schooljaar weer mee te doen, na de zomervakantie zullen de uitdagingen bekend worden gemaakt.