Ruim 600 tweedejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen bezochten van 15 tot en met 19 januari het Industrieel Museum in Sas van Gent. Het bezoek was onderdeel van het project Techniek Experience. In dit project maken vmbo-, havo- en vwo-leerlingen kennis met de wereld van techniek en bijbehorende beroepen.

Techniek Experience startte na de herfstvakantie met een gastles, een bedrijfsbezoek en een projectopdracht waarmee de leerlingen zich verdiepten in de diverse werkvelden. Ter afronding van het project bezochten de jongeren de Experience Day in het Industrieel Museum. De leerlingen namen deel aan workshops op het gebied van logistiek, maintenance en procestechniek. Ook was er een informatiemarkt, waar de bedrijven die de gastlessen en bedrijfsbezoeken organiseerden in gesprek gingen met de jongeren. Het bezoek werd knallend afgesloten met een show van Mad Science.

Over Techniek Experience

Het project Techniek Experience is bedoeld om jongeren actief kennis te laten maken met de industrie in de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone en de kenmerkende bedrijfsprocessen die daarbij horen. Daarnaast wil Huis van de Techniek de jongeren aan het denken zetten over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van studiekeuze in deze sector en de vraag of het iets voor hen is. Het project is voor tweedejaars vmbo-, havo- en vwo-leerlingen die op het punt staan een vervolgrichting te kiezen met betrekking tot hun opleiding.